Alkmaar · 4 juli 2023

Heropening winkelstraat Laat-west

Heropening winkelstraat Laat-west

ALKMAAR – Björn Mulder, voorzitter van Ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk opende samen met wethouder Christiaan Peetoom zaterdag 1 juli de vernieuwde Laat-west. Met één druk op de knop zetten zij de nieuwe straatfonteinen aan en knalde een bladfontein feestelijk groen in de vernieuwde Laat. Bosnimfen zongen aanwezigen en passanten in de feestelijk versierde groene winkelstraat daarbij toe met het lied ‘Laat je fiets staan’. Zo vestigden zij de aandacht op het feit dat de Laat, tussen 11 uur en 17 uur nu een voetgangersgebied is.


Gemeente Alkmaar, Stadswerk072 en Alkmaars Bolwerk verzorgden samen met de ondernemers van de Laat een uitnodigend straatprogramma, zodat iedereen de nieuwe Laat kon ontdekken. Veel nieuwsgierige mensen kwamen een kijkje nemen en namen deel aan de activiteiten voor jong en oud. Zo was er een loterij, een straatsafari en een photobooth. Ook werden kinderen geschminkt en traden verschillende muzikale talenten op.

Toekomstbestendige binnenstad

Gemeente Alkmaar wil de binnenstad van Alkmaar aantrekkelijker maken om te wonen, werken, winkelen en te verblijven. Een belangrijk deel van het winkelgebied is de Laat-west. Voor de herinrichting bestond deze straat vooral nog uit verharding en was er weinig groen. Daardoor werd het er ’s zomers erg warm en ontstond er bij zware buien wateroverlast. Met de herinrichting van de Laat is de leefomgeving verbeterd en toekomstbestendig en aantrekkelijk ingericht voor bewoners, ondernemers en publiek.

“De Laat is een prachtige winkelstraat geworden met veel groen en mogelijkheden om te verblijven. Daarbij is de Laat ook klaar gemaakt voor de toekomst. Door de herinrichting is deze straat nu goed bestand tegen de warmte en grote regenbuien. Anticiperen op de toekomst en een bijdrage leveren aan een gezellig en aantrekkelijk winkelgebied. Dat past bij de gemeente die we willen zijn”.Christiaan Peetoom, wethouder Economie

error: Content is protected !!