Alkmaar / Streekagenda · 17 april 2024

Kaeskoppenstad presenteert: Jubileumeditie met nieuwe route

Op 1 en 2 juni barst het Kaeskoppenstad festival weer los in d’ Oude Binnenstad van Alkmaar. Dit jaar is het extra reden voor een feestje, want het is de 15e editie!

Kaeskoppenstad heeft voor deze jubileumeditie een nieuwe route in petto. Waar je voorgaande edities het festijn betrad op de Voordam, begint de route nu bij het Fnidsen. Je loopt meteen in het hart van de oude binnenstad, met de mooie oude gevels en karakteristieke straatjes. Je vervolgt je weg naar het sfeervolle Luttik Oudorp, waar je ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen!

Unieke kans: vervul een nieuwe rol in Kaeskoppenstad
Vind je het leuk om te acteren? Dan ben je van harte welkom in het figuranten team! Er zijn al veel rollen gevuld, maar we zijn nog op zoek naar een Lommerd en een Geldwisselaar. Deze rollen zijn dit jaar nieuw in Kaeskoppenstad, dus een nieuwe sensatie voor de bezoekers.

Als lommerd ben jij de hoeder van waardevolle bezittingen en de verschaffer van broodnodige financiële steun aan degenen die het nodig hebben. Wanneer mensen geld tekortkomen, komen ze met hun kostbare bezittingen naar jou toe. Deze spullen kunnen ze bij jou inruilen voor een lening, onder de voorwaarde van een rentepercentage voor het terugkrijgen van hun spullen.

Als geldwisselaar ben jij de meester van munten en verantwoordelijk voor het efficiënt en nauwkeurig inwisselen van verschillende munteenheden. Met jouw statuur als geldwisselaar ben jij zowel de bouwmeester als bewaker van de financiële orde in de bloeiende markt.

Opening Kaeskoppenstad 1 juni door Burgemeesters
Zoals inmiddels gebruikelijk zal de opening van Kaeskoppenstad in de vorm van een Bonte Stoet zijn, die over de Laat en de Langestraat richting De Mient trekt. Een geweldig gezicht, dat veel bezoekers trekt. Ook de vorig jaar geïntroduceerde reuzen zullen weer van de partij zijn. Traditiegetrouw overhandigt de Burgemeester Anja Schouten, dit jaar samen met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe, de sleutel van de stad aan de Burgemeester van Kaeskoppenstad, waarna het tweedaagse festival kan losbarsten!

Tickets voor Kaeskoppenstad zijn nu verkrijgbaar en bestel je op www.kaeskoppenstad.nl.

error: Content is protected !!