Alkmaar / Streekagenda · 27 maart 2024

Kom chaos maken in De Week van de Kinderfilosofie

Kom chaos maken in De Week van de Kinderfilosofie

Van 13 t/m 21 april 2024 is de week van de kinderfilosofie. Een week waarin nog meer kinderen en professionals het belang en plezier van filosoferen kunnen ontdekken. Kijk op hun website voor informatie over alle activiteiten in het land.

Elk jaar wordt ook het filosofische kinderboek van het jaar gekozen. Filosoferen combineert heel goed met voorlezen en zelf lezen. Verder praten over de onderwerpen uit het verhaal verdiept het leesbegrip en zo ook het plezier in lezen.

Het thema is dit jaar: Is chaos erg? In de klas, in het verkeer, op het voetbalveld, aan tafel, ….op allerlei plekken gelden regels en afspraken om ervoor te zorgen dat het geen chaos wordt. Maar is het eigenlijk erg als het een rommeltje wordt op het voetbalveld, in de klas of aan tafel? 

Aanmelden
Kom naar de workshop met Yorick en Sabine op zaterdag 13 april van 14.00 tot 15.30 uur. De ‘Chaos-Tour’ met de Witte Woonkamer is op 20 april van 10.30 tot 11.30 uur.Beide activiteiten zijn in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gashuisstraat 2 en deelname is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden. Dat kan via bknw.nl/agenda.

error: Content is protected !!