Alkmaar / Streekagenda · 9 april 2024

Laurens ten Dam opent Tulpenkaasmarkt

Op vrijdag 12 april ligt het Waagplein tijdens de kaasmarkt niet alleen vol met kaas, maar ook met ruim 20.000 tulpen. Dit kleurrijke spektakel levert spectaculaire beelden op en toeschouwers mogen na afloop van de kaasmarkt om 13:00 uur rekenen op een bosje tulpen, overhandigt door de kaasmeisjes en -jongens.

De traditionele bel wordt dit keer geluid door Laurens ten Dam, een bekende naam in de wereld van het wielrennen. De gepassioneerde en ervaren wielrenner uit Nederland heeft zich met zijn indrukwekkende staat van dienst en zijn kenmerkende doorzettingsvermogen gevestigd als een inspirerende figuur in de wielersport voor wielrenliefhebbers over de hele wereld.

Met talloze kilometers in de benen moet hij het nu van armkracht hebben om de eeuwenoude bel te luiden ter opening van de kaasmarkt in zijn woonplaats Alkmaar. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt hij door Robert te Beest, wethouder Toerisme, citymarketing en evenementenbeleid ontvangen op het stadhuis.

Dat er juist nu ook tulpen op de kaasmarkt te vinden zijn, heeft alles te maken met het seizoen. De velden rondom Alkmaar vormen weer een kleurrijk bloementapijt van bloeiende tulpen. Het is dan ook dé uitgelezen periode om te voet of per fiets de omgeving van Alkmaar te verkennen.

‘Het Hollandse landschap blijft verwonderen. Nergens ter wereld kom je dit tegen en ik trek er dan ook graag op uit in mijn eigen ‘achtertuin’ om hiervan te genieten’, aldus Laurens ten Dam die nog even toevoegt dat hij aankomende vrijdag op de fiets naar de kaasmarkt komt.

Bij de Alkmaar Store (VVV) in het Waaggebouw zijn verschillende wandel- en fietsroutes te koop die je langs bollenvelden in het Land van Leeghwater, Egmondermeer en andere kleurrijke velden tussen de kust en polder leiden.

Kaas, kaas, kaas én tulpen. (Foto: Ed van de Pol)

error: Content is protected !!