Alkmaar · 21 juli 2023

Malaika Mughal Uribe nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar

Malaika Mughal Uribe nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar

Groot nieuws vanochtend op basisschool DURF! aan de Tochtwaard in Alkmaar. Wethouder Onderwijs, Jasper Nieuwenhuizen, kwam daar om te vertellen dat Malaika Mughal Uribe de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar is. Zij volgt Miya Scheltinga op.

De 10-jarige Malaika zit volgend schooljaar in groep 8 van basisschool DURF! En is het hele schooljaar 2023/2024 de Alkmaarse kinderburgemeester.

Donderdag 28 september installeert burgemeester Anja Schouten Malaika officieel tijdens de raadsvergadering. Dat is ook het moment dat Miya Scheltinga haar ambtsketen officieel overdraagt aan Malaika. Deze raadsvergadering is zoals altijd live te volgen.

Kinderburgemeester Malaika is het komende schooljaar het gezicht én de stem van de kinderen van Alkmaar. Het wordt een leuk en leerzaam jaar voor haar waarin ze veel gaat beleven. Dit varieert van gesprekken over zaken die voor kinderen belangrijk zijn tot het samen bijwonen van officiële bijeenkomsten en evenementen. Mijn collega’s en ik kijken uit naar onze samenwerking, welkom Malaika. 

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen

In juni startte de zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen mochten een vlog insturen. Die vlogs zijn door een jury beoordeeld. Er waren mooie inzendingen. Dat maakte het voor de jury ook dit jaar weer best lastig. Malaika won met haar motto: Samen strijden voor een cyberveilige en pestvrije wereld. De jury zag gedrevenheid en enorm veel enthousiasme.

Malaika wordt de derde kinderburgemeester van Alkmaar.

Foto: Jan de Jong

error: Content is protected !!