Alkmaar · 8 oktober 2024

Man (67) die 13-jarig meisje zou hebben verkracht, wil vrij komen

Man (33) veroordeeld tot jaar gevangenisstraf voor winkeldiefstal met geweld in Heiloo

De rechtbank in Alkmaar zal zich op 21 januari buigen over de strafzaak tegen de Alkmaarder M. A. (67) buigen. Hij wordt ervan verdacht op 18 september vorig jaar een 13-jarig meisje dat door de buurt fietste naar zijn woning zou hebben gelokt en verkracht.

De verdachte heeft die beschuldigingen na zijn aanhouding in ieder geval deels toegegeven. Tijdens een eerdere pro-formazitting gaf de verdachte aan spijt te hebben van zijn daden. ,,Ik wist niet dat ze zo jong was, ik was in shock toen de politie me dat vertelde,’’ zei de man daar toen over.

Advocaat Danique de Boer deed maandag geen verzoeken, maar kondigde aan dat ze dat mogelijk na 1 november wel gaat doen. Op die dag wordt namelijk de uitslag van een medisch onderzoek verwacht, dat uit kan wijzen of de 67-jarige Alkmaarder inderdaad darmkanker heeft. Daarvan bestond in juli ook al een vermoeden, maar toen werd het verzoek om A. voorlopig vrij te laten door de rechtbank afgewezen.

De 67-jarige Alkmaarder nam zelf al een voorschot op dat verzoek; ,,Kunt u mij de kans geven om afscheid te nemen van mijn kinderen voordat ik sterf”, vroeg hij de rechters tijdens zijn slotwoord.

Op 30 december is er een laatste inleidende zitting gepland in het proces tegen de Alkmaarder.

error: Content is protected !!