Alkmaar / Streekagenda · 28 maart 2024

Speciale 10-jarige Alkmaar Sport April Actie: Fietsmix!

In 2024 bestaat Alkmaar Sport 10 jaar en dat wordt gevierd. Gedurende heel het jaar worden er leuke sportieve, inspirerende activiteiten aangeboden voor jong en oud. Op maandag 29 april  staat er een clinicmiddag baanwielrennen, mountainbiken en sportspecifieke krachttraining op het programma voor kinderen van 11 tot en met 15 jaar. Tijdens deze bijzondere middag kunnen deelnemers zich wagen aan baanwielrennen, waarbij ze de sensatie ervaren van het rijden op een echte baanwielrenbaan, net als de beroemde Lavreysen. Voor de liefhebbers van avontuur op de paden is er ook de mogelijkheid om met de mountainbike het mountainbikeparcours te trotseren. Maar naast het rijden op de fiets, is er ook aandacht voor sportspecifieke krachttraining, waarbij deelnemers leren welke oefeningen cruciaal zijn voor fietsers. Aan deze activiteit is een mooie jubileumactie gekoppeld – Ter ere van het 10-jarig bestaan daagt Alkmaar Sport deelnemers uit om gedurende 10 seconden stil te staan met hun mountainbike. Degene die deze uitdaging aangaat en volbrengt, maakt kans op een fantastische prijs! Aanmelden (€3,- ) via www.alkmaaractief.nl


Op maandag 29 april van 12:45 tot 16:30 uur kunnen kinderen van 11 t/m 15 jaar zich vermaken op en om de Wielerbaan (Terborchlaan 200). Er worden clincis baanwielrennen, mountainbiken en krachttraining aangeboden.

“Dit is een unieke kans voor fietsliefhebbers van alle niveaus om hun passie te beleven en te verbeteren onder professionele begeleiding,” zegt Mark Wagter, Sportregisseur bij Alkmaar Sport. “We vinden het leuk dat we vanwege het 10-jarig jubileum nog iets extra’s kunnen doen voor de deelnemers”.

Deelnemers worden geadviseerd om makkelijk zittende kleding te dragen, geschikt voor zowel binnen als buiten.

10 jaar Alkmaar Sport

In het jubileumjaar 2024 viert Alkmaar Sport haar 10-jarig bestaan. Gedurende het jaar worden leuke, sportieve en inspirerende activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan kan deelnemen. Bovendien worden 10 speciale jubileumacties uitgelicht, waar men kan profiteren van éxtra voordeel of prijzen. Bij de activiteiten én in de Alkmaarse sportcomplexen wordt het hele jaar geld ingezameld voor de kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Voor meer informatie en om je aan te melden voor deze speciale jubileumactiviteit, bezoek www.alkmaaractief.nl

error: Content is protected !!