Alkmaar · 30 augustus 2023

NIEUW! Poëzieworkshops (gratis!) bij Hortus Alkmaar

In de Kunstweek verzorgen dichter Margreet Schouwenaar en kunstenaar Rob Komen ieder een poëzieworkshop. Margreet is er op zaterdag 9 september en Rob op zaterdag 16 september, beiden van 14.00 – 16.00 uur. Aan deelname aan deze workshops zijn geen kosten verbonden.

zaterdag 9 september
Margreet: “Spelen met taal. Je doet niet liever. Met een boek aan de keukentafel, met pen en papier bij de haard, of in bed – poes op schoot … Kortom, je houdt van woorden. In je hoofd wentelen zinnen, draaien ideeën voor verhalen, kronkelen gedachten, verzen, poëzie. In deze workshop vangen we woorden, buigen we ons over de opbouw van een gedicht, oefenen we met metaforen en versvormen, zien we dat een verhaal soms bijna een gedicht is en een gedicht een verhaal kan bevatten.

Doe je mee? Margreet Schouwenaar is dichter, kinderboekenschrijfster en gedurende negen jaar stadsdichter van Alkmaar en begeleidt de workshop. Opgeven en meer informatie: info@margreetschouwenaar.nl

zaterdag 16 september
Rob Komen: “Mijn workshop bestaat uit het op een eenvoudige manier een dichterlijke tekst schrijven en deze daarna beeldend verwerken.
Je gaat met karton en krijt in een doosje een persoonlijk 3D-werkstuk maken naar aanleiding van het zelfgeschreven gedicht.
Dat kan van eenvoudig tot ingewikkeld. Er zijn handzame voorbeelden en er is deskundige ondersteuning. Voor materialen wordt gezorgd. Ervaring is niet noodzakelijk. Mensen zeggen soms: ‘ik kan niet schrijven en ik ben niet creatief’. ‘Maar dat is ook helemaal niet nodig’, zeg ik dan. Iedereen kan mooie dingen maken!” Opgeven en meer informatie: info@robkomen.nl.

Locatie: Hortus Alkmaar
Adres: Berenkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog)
Entree tuin: volwassenen € 6,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 17 jaar € 3,-
Informatie: www.hortusalkmaar.nl en info@hortusalkmaar.nl

error: Content is protected !!