Alkmaar · 29 augustus 2023

Expositie ‘100 plaatjes draaien’

Expositie ‘100 plaatjes draaien'

Op de begane grond en de eerste verdieping van de TelefoonCentrale in Alkmaar is er een expositie van de huurder Anke Purmer van Kiem Kunst in samenwerking met Lex van der Post. De expositie is tot en met eind september en is vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden. Bij deze expositie vind je beelden van het project ‘100 plaatjes draaien’.

Het interactieve kunstwerk ‘100 plaatjes draaien’ is het eindresultaat van een creatieve samenwerking tussen plaatjesdraaier Lex en plaatjesmaker Anke. Voor dit project combineerden zij hun persoonlijke passies: muziek en fotografie. 100 dagen lang selecteerde Lex een lied én een tekstregel. Anke liet zich daardoor inspireren en maakte daar een beeld bij, oftewel een plaat. Vervolgens werd de plaat gedeeld en het bijhorende nummer aan de speciaal aangemaakte Spotify-playlist toegevoegd.

Tijdens de expositie in De TelefoonCentrale kun je rustig door het platenrek met de 100 platen bladeren. Daarnaast hangt er een selectie van 25 werken verspreid over de eerste verdieping.

error: Content is protected !!