Alkmaar · 20 september 2024

Ontdek de najaarscharme van Alkmaar

Ontdek de najaarscharme van Alkmaar

Het nieuwe Alkmaar Prachtstad Magazine is uit! De najaarseditie werd vandaag feestelijk overhandigd door hoofdredacteur Dorien Modderman aan Naud van Geffen, directeur van Theater De Vest. Het magazine staat boordevol tips voor een sfeervolle herfst en winter in Alkmaar, met als hoogtepunt het uitgebreide programma voor Alkmaar Ontzet, hét jaarlijkse feest waar de stad naar uitkijkt.

Naud van Geffen, directeur van Theater De Vest, sprak bij de overhandiging zijn waardering uit: “Het Alkmaar Prachtstad Magazine is een prachtig podium om het culturele leven in onze stad te vieren. Het is geweldig om te zien hoe het magazine de diversiteit aan evenementen, van Alkmaar Ontzet tot aan onze voorstellingen, in de schijnwerpers zet. Ik kijk uit naar het komende seizoen!” Een van de terugkerende hoogtepunten is de voorstelling ‘Vrij van Verzet’, die vorig jaar een enorm succes was en snel uitverkocht raakte. Collectief Blauwdruk, het stadsgezelschap van Alkmaar, is dit jaar met hun bejubelde voorstelling opnieuw onderdeel van de viering van Alkmaar Ontzet en exclusief te zien in De Vest.

Naast de uitgebreide festiviteiten rondom Alkmaar Ontzet, brengt de najaarseditie ook volop inspiratie voor het winterseizoen, met speciale aandacht voor vintage shopping in de binnenstad en natuurlijk een uitgebreide uitagenda. Verder is er aandacht voor de Warme Wintermaanden, waaronder het Alkmaar Light Festival, een online adventskalender en een fotowedstrijd. De cover van het magazine toont één van de winnende foto’s van de fotowedstrijd van vorig jaar, die de magische wintersfeer prachtig vastlegt.

En net zoals de seizoenen Alkmaar transformeren, zal ook dit magazine binnenkort een frisse, nieuwe look krijgen… Dorien Modderman, hoofdredacteur van het magazine, blikt vooruit op de veranderingen die in aantocht zijn: “Dit is het állerlaatste nummer in de huidige vormgeving. De transformatie naar onze nieuwe huisstijl heeft iets meer tijd nodig, maar vanaf het voorjaar van 2025 kunnen lezers een vernieuwd magazine verwachten. We nemen stap voor stap de tijd om iets kwalitatiefs en duurzaams neer te zetten, mét de herkenbare Alkmaarse sfeer.”

Ontvang jij het magazine halfjaarlijks op je deurmat? Dat gaat in de toekomst ook veranderen. Vanaf 2025 wordt het magazine niet meer huis aan huis bezorgd, maar kun je deze bij extra veel verschillende locaties in Alkmaar en de regio ophalen, zodat hetzelfde aantal lezers kan worden bereikt. Houd de website en socials van Alkmaar Prachtstad in de gaten, in april wordt de nieuwe editie gelanceerd met de complete lijst van alle locaties waar je het vernieuwde magazine gratis kunt ophalen.

Klik hier om het magazine digitaal te lezen.

error: Content is protected !!