Alkmaar / Streekagenda · 6 maart 2024

Open dag: Kom kijken in de loods van Kaeskoppenstad!

ALKMAAR – Ben je nieuwsgierig naar wat er zich achter de schermen afspeelt bij het historische spektakel van Kaeskoppenstad? Grijp dan nu je kans! Op zondag 24 maart 2024 van 12.00 uur tot 16.00 uur opent Kaeskoppenstad de deuren van haar loods voor een open dag. Je kan deze middag het bouwteam en kledingteam ontmoeten en een exclusief kijkje nemen bij de bouwwerken in ruste. De loods vindt je in de Zijperstraat 44 (naast Rataplan).

Kaeskoppenstad, het jaarlijkse historische evenement dat Alkmaar terugbrengt naar 1573, biedt op 1 en 2 juni een historische beleving, maar daar wordt het hele jaar door aan gewerkt. Het Schrijnwerkersgilde, ons bouwteam, werkt aan het bouwen, reviseren en verbeteren van de historische bouwwerken, allemaal volgens de gebruiken van de zestiende eeuw. Ontdek hoe zelfs de kleinste details, zoals het gebruik van reuzel in plaats van moderne smeermiddelen, bijdragen aan de authenticiteit van het evenement.

Maar dat is niet alles! Het Kleermakersgilde, ons kledingteam, staat ook klaar om je te verwelkomen. Elke zaterdag klinkt bij hen het geluid van ratelende naaimachines en enthousiaste koffiegesprekken. Van professionele modeontwerpers tot enthousiaste hobbyisten, het kledingteam werkt samen aan het creëren van historisch accurate kleding voor de figuranten, waardoor ze er tijdens het evenement tot in de puntjes verzorgd uitzien.

Of je nu een passie hebt voor geschiedenis, ambachtelijk werk wilt ontdekken of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er achter de schermen gebeurt, de open dag biedt voor ieder wat wils. Dus kom langs, ontmoet de fanatieke Kaeskoppen en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan dit unieke evenement!

Aanmelden voor de open dag kan via:

https://kaeskoppenstad.nl/doe-mee/vrijwilligers/
en voor aanmelden voor één van de gildes kan je mailen naar info@kaeskoppenstad.nl.

error: Content is protected !!