Alkmaar · 13 april 2024

Oudorperzand viert 5-jarig jubileum

Deze week bestaat woonzorglocatie Oudorperzand in Oudorp 5 jaar. De afgelopen dagen werden er op de locatie verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van het jubileum. Zo trad het eigen koor, Oudorperkoor, op en maakten de bewoners bloemstukken en versieringen. Vrijdag 12 april werd deze mijlpaal onder het genot van muziek en een hapje en drankje samen met de bewoners, familie van de bewoners en medewerkers gevierd.

“We hebben er met z’n allen een mooie feestweek van gemaakt”, aldus manager zorg, Simone Munster. “Ik ben trots op de inzet van mijn team en de hartverwarmende zorg voor de bewoners. Op naar nog meer mooie jaren!”

Oudorperzand is een woonzorglocatie voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke hulpvraag. In de 48 appartementen wonen bewoners zelfstandig met zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is. Na de opening in 2019 is de locatie verder ingericht naar de wensen van de bewoners en medewerkers. Zo is twee jaar geleden een tuinkamer gerealiseerd waar bewoners onder meer gezamenlijk kunnen koffiedrinken en eten en activiteiten kunnen ondernemen.

Geliefd in de omtrek

Met de komst van het nieuwe pand van Revalidatiecentrum Magentazorg naast de locatie, zijn ook de omliggende tuin en het uitzicht van Oudorperzand verfraaid. “Ik ben trots om te zien wat een prachtige locatie het is geworden.” Laat Nancy van Balen, verpleegkundige i.o. bij Ouderperzand, weten. “We merken dat Oudorperzand erg geliefd is in de wijde omtrek, maar voornamelijk bij de inwoners van Oudorp. Mensen willen graag bij ons komen wonen én werken!” Dat laatste beaamt ook Michel Wiebering, begeleider zorg en welzijn: “We zijn een professioneel en hecht team, we gaan mee met de veranderende tijd en zetten ons dagelijks met hart en ziel in voor persoonsgerichte zorg.”

“De naam Oudorperzand getuigd van historisch besef”

De locatie van Magentazorg opende voor het eerst haar deuren in april 2019. Bewoner van het eerste uur, de heer Joop Spaans (91 jaar), kan het zich nog goed herinneren: “Destijds woonde ik nog in verpleeghuis Oudtburgh in Bergen. Als ik in die tijd gedurende het weekend in mijn eigen woning aan de Kerklaan in Oudorp verbleef, kon ik vanaf daar de vorderingen van de nieuwbouw van Oudorperzand goed volgen. Al gauw was het me duidelijk, dat het een mooi verpleeghuis zou worden, zo midden in het dorp, op een historische plek naast het kerkje De Terp. Ook de naam Oudorperzand getuigt van historisch besef, verwijzend naar het oude duingebied achter de Noordzee”.

Liefdevolle persoonlijke zorg

Joop vervolgt zijn verhaal: “Toen er een open dag werd georganiseerd waren mijn echtgenote en ik er als de kippen bij en we keken onze ogen uit. Het was dan ook niet moeilijk kiezen, toen mij een appartement op de hoek naast de kerk werd aangeboden. Nu alweer zo’n vijf jaar verblijvend op deze plek, kan ik niet anders dan met tevredenheid terugkijken. Met de liefdevolle persoonlijke zorg, en zo dicht bij mijn ‘thuis’ woning, hetgeen het voor mijn echtgenote makkelijk maakt mij dagelijks te bezoeken: In de ochtend samen een bakkie doen en waar nodig nog even behulpzaam te zijn. Hoe fijn is dat!”

error: Content is protected !!