Alkmaar / Streekagenda · 13 april 2024

Voorjaarsfair Tesselschade in hotel The Fallon

Niet iedereen weet, dat Tesselschade de oudste vrouwenvereniging van Nederland is. Al meer dan 150 jaar helpt zij vrouwen die graag een opleiding willen volgen, maar daar zelf geen financiële middelen voor hebben. Het bestuur zet zich in om studentes in de regio Alkmaar op weg te helpen naar een financieel onafhankelijke toekomst. Het afgelopen jaar kon Tesselschade weer enige vrouwen vanuit het Tesselschade Studie Fonds helpen. Daaruit worden de studies betaald.  En dat hoeven niet alleen universitaire studies te zijn, maar ook kortere opleidingen zoals doktersassistent, secretaresse of pedicure. Belangrijk is wel dat er een uitzicht is op een baan.

De handwerksters van Tesselschade hebben ook dit jaar een prachtige collectie vervaardigd met nieuwe, handgemaakte artikelen. Mevrouw Wildenburg-Groot viert deze week haar 90e verjaardag en werkt al 15 jaar met plezier als handwerkster voor Tesselschade. De bekende gastendoekjes met de kaasdragers zijn steekje voor steekje door haar gemaakt. De verkoop van de fair komt geheel ten goede aan het Tesselschade Studie Fonds.

In de prachtige ambiance van Hotel The Fallon – Schutterwei is iedereen op zaterdag

13 april van 10.00 – 14.00 uur van harte welkom om zijn of haar voorjaarsinkopen te doen. Prins Bernhardlaan 16 in Alkmaar. Beperkt parkeren.

Kent u vrouwen of bent u zelf een vrouw die ook financieel zelfstandig wil worden, maar geen middelen heeft voor een beroepsopleiding? Dan kunt u informatie aanvragen bij Tesselschade afdeling Alkmaar:  e-mail adres alkmaar @tesselschade.nl.

error: Content is protected !!