Alkmaar · 17 juli 2023

PrutsHubmiddag: prutsen met robots

Als jij een eigen robot had, waar zou je ‘m dan voor gebruiken? Voor je huiswerk, om te koken? Tijdens de PrutsHubDagen Build Your Own Robot op maandagmiddag 24 juli in Alkmaar gaan we met allerlei materialen een leuke robot bouwen. Plakken, knippen, tekenen en in elkaar zetten maar. Een leuke workshop, waar gezelligheid en creatief bezig zijn voorop staat. Kom je ook meedoen? Je robot wordt een paar weken geëxposeerd in de bieb, de materialen worden daarna weer hergebruikt voor andere robots.

Deelnemen
Deze PrutsHub workshop is in de zomervakantie op maandagmiddag 24 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Deelname bedraagt € 7,50. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting. Aanmelden kan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

PrutsHub
Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheken in Heerhugowaard en De Mare waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. In de schoolvakanties brengt Bibliotheek Kennemerwaard de PrutsHub ook naar een vestiging dichtbij jou in de buurt.

error: Content is protected !!