Alkmaar · 18 juli 2024

PvdA en GroenLinks in Alkmaar willen mogelijkheden goede doorstart De Drukkerij weten

PvdA en GroenLinks in Alkmaar willen mogelijkheden goede doorstart De Drukkerij weten

Voor culturele broedplaats De Drukkerij was het de bedoeling dat er een kostenneutrale exploitatie voor de looptijd tot einde 2030 zou zijn, uitgaande van betaalbare huurprijzen voor de doelgroepen. De kostenneutrale exploitatie is door opstartproblemen niet haalbaar gebleken en nu heeft het stichtingsbestuur van De Drukkerij zich opgeheven. De gemeente heeft besloten om de broedplaats een doorstart te laten maken.

PvdA en GroenLinks in Alkmaar willen van het college van Alkmaar weten welke mogelijkheden zij ziet om broedplaats De Drukkerij verder te helpen en er een goede doorstart van te maken. Uit gesprekken met huurders is gebleken dat er niet alleen sprake is van knelpunten die de Stichting heeft ervaren richting de gemeente, maar dat er ook diverse geschillen waren over de technische staat van de gehuurde ruimtes.

Nu de gemeente de huurcontracten over zal nemen, lijkt het zaak ook de contacten met de huurders aan te halen en in het kader van de doorstart ruimhartig en constructief om te gaan met de kwesties die er blijkbaar al jaren liggen.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!