Alkmaar / Kunst en Cultuur · 26 augustus 2023

Showman’s Fair tot en met 27 augustus in Alkmaar

Showman's Fair van 25 tot en met 27 augustus terug in Alkmaar

Theater-variétéfestival Showman’s Fair Alkmaar is terug! Op 25, 26 en 27 augustus in de Alkmaarderhout. Kleurrijke theatertenten, lange (overdekte) tafels waar van álles geserveerd wordt, sfeervolle festivalelementen, podia die worden bestormd door bekende artiesten maar óók nieuw, lokaal talent, theatrale verrassingen, een bar met terras: het zijn allemaal ingrediënten voor de vierde editie van Showman’s Fair Alkmaar.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk, voorstellingen kosten tussen de vijf en tien euro en op het terrein zijn ook gratis optredens. De voorverkoop start op 10 augustus.

De eerste namen

Voor deze editie werken we samen met lokale culturele instellingen in Alkmaar en creatieve makers uit de regio en daarbuiten.

Zoals: Luuk Ransijn. Inmiddels doorgegroeid tot ‘Bekende Alkmaarder’. Dit jaar won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Eerder was hij al een geliefd artiest op SMF, nu keert hij terug met een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Vacht’.

Naast lokaal, opkomend theatertalent, programmeert Showman’s Fair Alkmaar ook landelijk bekende artiesten, zoals cabaretduo Vlamousse, Maria Kraaijkamp en vele anderen.

Er is ook een programma voor de hele familie, zoals minimusical ‘De Kleine Zeemeermin’ van Theater Terra, ‘Behoorlijk boos’ van Oortwolk en diverse gratis toegankelijke activiteiten.

Elke avond is er een muzikale afsluiter. Convoi Exceptional zweepte al talloze mensenmassa’s op: op Oerol, Lowlands, Zwarte Cross, Pinkpop, De Parade en meer plekken.

Verder: theater met hedendaagse thematiek van onder meer Zwart Gat, Sofie Kramer en Goodboy, dans van Conny Janssen Danst, uitgevoerd door dansstudio Dentro, dansstudio Flex op muziek van Simeon ten Holt en de gratis toegankelijke Dance & Rap Battle 072 door o.a. dansstudio Moves i.s.m. Straatgeluid.

Natúúrlijk mogen ook Cirque d’ Elisa Jo, met hun spannende luchtacrobatiek, de dragqueenshow van Tipsy Patrón en vuuracts niet ontbreken op dit festival vol spektakel.

Of plof gewoon lekker op het terras, geniet van een lunch of diner, bak poffertjes, neem een vlucht in de ‘handgedraaide’ zweefmolen, bouw mee aan het kunstproject ‘De Toekomstfabriek’ en kom elke avond dansen in de Stille Disco.

INFOShowman’s Fair Alkmaar25, 26 & 27 augustus 2023Open: 13 uur, sluit: vr. en za. om 23 uur, zo. 22 uurHet terrein is gratis toegankelijk, tickets voor voorstellingen variëren van 5 tot 10 euroStart voorverkoop: 10 augustus 2023www.showmansfairalkmaar.nl

error: Content is protected !!