Alkmaar · 17 augustus 2024

The Straight Story | Sunset Cinema x HAL 25

The Straight Story | Sunset Cinema x HAL 25

Van 21 t/m 24 augustus organiseren we weer buitenvertoningen bij onze buren van HAL 25. Het thema: roadmovies. Alle vier de films beginnen om 21.30. Over The Straight Story: deze film van David Lynch is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 73-jarige Alvin Straight die in 1994 op zijn grasmaaier een zes weken durende tocht van Iowa naar Wisconsin onderneemt om zijn zieke broer op te zoeken.

Voorafgaand aan de film is er een Q&A door Merel Booleman met lokale filmmaker Jurian Gravett, en vertonen we zijn korte film Ella Ella.

De film heeft een sprookjesachtig karakter omdat het verhaal dat verlangde. David Lynch heeft de weg afgelegd die de echte Alvin Straight ook heeft afgelegd en was verbaasd over de vriendelijkheid van de mensen die zich nog herinnerden dat Alvin voorbij kwam rijden. De titel verwijst niet alleen naar de achternaam van de hoofdpersoon, maar is ook een duidelijk verwijzing naar de rechtlijnigheid van het verhaal. Lynch: “Soms vraagt een verhaal erom op een vreemde manier verteld te worden. Deze film vroeg daar echter niet om. Dit is een klein, lineair minimaal verhaal waar je geen rare fratsen mee moet uithalen, want dan breekt het.”

Extra: elke avond kun je terecht in onze mini-bios, waar drie korte roadmovies worden vertoond: Wat maakt het uit van Stella Dekker, Sevilla van Bram Schouw en Spoor 15 van Dirk Aart Rodenburg.

Klik hier voor tickets en de trailer.

error: Content is protected !!