Alkmaar / Sport · 6 oktober 2023

Tien AZ’ers verslaan Legia

AZ heeft donderdagavond een hele belangrijke overwinning in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League geboekt. Ondanks een rode kaart voor Mayckel Lahdo wist AZ de winst over de streep te trekken. Vangelis Pavlidis was met de enige goal van de wedstrijd de matchwinner.

Pascal Jansen wijzigde zijn elftal niet ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Op de bank keerde Bruno Martins Indi weer terug van een blessure.

Eerste helft
Na 25 minuten spelen viel de eerste kans te noteren en dat was meteen een enorme. Myron van Brederode speelde de bal op David Møller Wolfe die daarmee in een kansrijke positie kwam. In de korte hoek stuitte de linksback echter op doelman Kacper Tobiasz. Aan de andere kant probeerde Josué het met een venijnig schot, maar Mathew Ryan was alert. Een schot van Pavlidis belandde in het zijnet en daarna was het tijd voor de rust.

Pavlidis
Vlak na rust klingelde het dan toch in Alkmaar. Een voorzet van Van Brederode werd door Dani de Wit richting Pavlidis gekocht. De spits wist van dichtbij de bal tegen de touwen te werken voor de 1-0 voorsprong en alweer zijn tiende goal van het seizoen.

Rood
Na 66 minuten spelen moest AZ toch een domper slikken. Lahdo raakte met een te hoog been zijn tegenstander in het gezicht en zag daarvoor direct rood. AZ stond verdedigend echter goed en gaf ook na de rode kaart heel weinig weg. Legia kwam maar nauwelijks tot kansen. De ploeg van Jansen bleef ook in de slotfase rustig en wist met tien man de overwinning over de streep te trekken voor een hele belangrijke driepunter!