Alkmaar / Streekagenda · 21 juni 2024

Vanaf 9 juli weer Lindegracht Concerten

Vanaf 9 juli weer Lindegracht Concerten

Muziek op hoog niveau, van klassiek tot chanson. Dat is het recept voor de drie gratis toegankelijke Alkmaarse Lindegrachtconcerten in de komende zomermaanden op dinsdagavond. De serie beleeft dit jaar zijn twintigste editie, wederom in de intimiteit van de oude stadsgracht.

9 juli, 20.15 uur. Het Van Baerle Trio stond in 2013 op de Lindegracht als fonkelende exponent van de jonge garde. Inmiddels is dit drietal een begrip en hebben violiste Maria Milstein, pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder grote solocarrières. Ook flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel keert terug in Alkmaar, ditmaal met zijn zingende dochter Morèl én de Spaanse getinte muziek van jazztrompettist Miles Davis.

23 juli, 20.15 uur. Pianist Ramon van Engelenhoven studeerde nog, toen hij in 2015 zijn Alkmaarse debuut maakte, nu keert hij terug als fenomeen. De Frans/Nederlandse chansonnier Philippe Elan won al vroeg in zijn carrière een Edison. Vol passie brengt hij een keuze uit het repertoire van onder anderen Jacques Brel, Charles Aznavour en Jean Ferrat.

6 augustus, 20.15 uur. Alkmaarse musici zijn de eigen parels van de Lindegrachtconcerten. Zo ook theatermaakster, actrice én zangeres Isabel Pronk. Met pianist Daan Boertien brengt ze zomers repertoire van onder anderen Weill, Piazzolla, Bolcom en Beijer. Onder de vlag van Camerata RCO speelt de voor de Grachtenfestivalprijs genomineerde pianist Florian Verwey samen twee leden van het Concertgebouworkest: klarinettist Hein Wiedijk en cellist Joris van den Berg. Hun programma: Beethovens Gassenhauer Trio en het klarinettrio van Alexander von Zemlinsky.

error: Content is protected !!