Regio · 21 juni 2024

Ook in Noord-Holland kiezen steeds meer mensen voor een elektrische brom- of snorfiets

Ook in Noord-Holland kiezen steeds meer mensen voor een elektrische brom- of snorfiets

Het aantal elektrische scooters blijft groeien. Inmiddels is meer dan de helft van de nieuw verkochte brom- en snorfietsen elektrisch1. Toch is nog niet iedereen overgestapt op de stille en onderhoudsarme variant van de brom- en snorfiets op brandstof. Bijvoorbeeld omdat brom- en snorfietsers vragen hebben over het bereik van de accu. Of niet bekend zijn met de voordelen. Daarom begint het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de campagne ‘Ga mee met de stroom, scooter elektrisch’.

Voor Renate uit Alkmaar was haar e-scooter een logische keuze. ,,Het is gewoon lekker dat je overal langs kunt en niet in de file staat. Uiteindelijk is de scooter voor mij net zo snel als de auto. En het is nog een stuk goedkoper ook. Dus als ik moet werken, scooter ik de 26 kilometer naar het ziekenhuis. Ook als het regent.’’ Naast het feit dat je met een e-scooter lekker flexibel bent in het verkeer, heeft de e-scooter ook andere voordelen voor Renate. Zo is opladen in het stopcontact heel makkelijk. ,,Vaak laad ik ook op het werk op, omdat je met een volle accu sneller gaat. Maar dat is niet per se nodig. En thuis in de schuur hebben we een slim stopcontact, die kan ik op afstand aan- en uitzetten. Zo hoeft de scooter niet de hele nacht aan de stroom te hangen.’’

Ga mee met de stroom, scooter elektrisch

Om mensen te laten zien wat een e-scooter voor hen kan betekenen, is het ministerie van IenW een online communicatiecampagne gestart. Ga mee met de stroom, scooter elektrisch. De online campagne is te zien op sociale media en onderdeel van de Klimaatcampagne Zet ook de knop om. Voor meer informatie en de van e-scooters én de ervaringen van Renate ga je naar www.zetookdeknopom.nl/e-scooter. Wil je een e-scooter een keer zelf uitproberen? Plan een gratis proefrit bij een dealer bij jou in de buurt. Op de website zie je welke dealers in Noord-Holland een proefrit aanbieden.

Op de foto:
Renate is blij met haar e-scooter: ,,Ik hoor de vogels fluiten als ik ’s ochtends op weg ben.’’ (Foto: PR-bureau HvdM)

error: Content is protected !!