Alkmaar · 8 september 2024

Vanaf oktober fietsparkeerverbod bij Hofplein in de stad

Vanaf oktober fietsparkeerverbod bij Hofplein in de stad

Er zijn voorbereidingen getroffen om het Hofplein in de stad aan te wijzen als fietsparkeerverbodszone, zodat handhaving op fiets- en bromfietsparkeren mogelijk is. Het college heeft op 3 september een aanwijzingsbesluit genomen voor het centrum van Alkmaar, waar het Hofplein deel van uitmaakt. Het is de bedoeling het fietsparkeerverbod op het Hofplein in oktober in te laten gaan.

Een publieksvriendelijke campagne met brede media-aandacht en inzet van fietsparkeercoaches zal daar ondersteunend aan zijn. Het handhaven op hinderlijk en foutgeparkeerde fietsen moet geen afschrikwekkend effect hebben, waardoor inwoners en bezoekers het niet meer prettig vinden om met de fiets naar het centrum te komen.

Handhaving is een bedoeld en moet alleen worden ingezet vanwege een acuut en structureel fietsparkeerprobleem. Daarom zal in de basis door toezichthouders terughoudend en met enige mate van coulance worden gehandhaafd. Zo zal een fiets die net buiten een rek of vak geparkeerd staat door een toezichthouder in het rek of vak worden geplaatst.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!