Alkmaar · 29 februari 2024

Veiligheidsrisicogebieden vanwege explosies in Alkmaar opgeheven; cameratoezicht blijft

De combinatie van cameratoezicht en het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied vanwege diverse explosies in Alkmaar heeft volgens de burgemeester veel bruikbare informatie opgeleverd. Iedere nacht is er door de politie gebruik gemaakt van de bevoegdheid tot preventief fouilleren.

Politie en handhaving waren zeer nadrukkelijk aanwezig in de wijk. Hierdoor zijn nieuwe explosies voorkomen en tot nu toe 10 personen aangehouden. De verregaande samenhangende maatregelen heeft daarmee opgeleverd waar deze voor is ingezet. De politie en het Openbaar Ministerie hebben laten weten dat er op dit moment geen informatie is die ertoe leidt dat de maatregelen moeten worden verlengd.

Zij adviseren wel de extra maatregelen van cameratoezicht en verscherpt toezicht door politie en handhaving in stand te houden. Dit betekent concreet dat per 29 februari het besluit tot het aanwijzen van 5 veiligheidsrisicogebieden afloopt. De drie woningen die gesloten zijn aan de Ruusbroechof, Olieslagerstraat en Lekstraat worden ook weer geopend op respectievelijk 1, 6 en 15 maart.

Bron: Beatfm

error: Content is protected !!