Alkmaar · 20 november 2023

Voorstel voor maatschappelijke bezoekersvergunning in Alkmaar

Er komt een nieuwe verordening Parkeerbelastingen in Alkmaar. Voor de bezoekersvergunning moet voortaan gekozen worden voor de digitale of papieren versie. In 2023 is de digitale versie met 6.500 exemplaren meer in omloop dan de papieren versie met 4.500.

Een parkeerregiem en ook de uitbreiding daarvan leidt ertoe dat steeds meer vrijwilligers en bezoekers aan maatschappelijke instellingen niet meer kosteloos kunnen parkeren. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor veel organisaties met een maatschappelijke doelstelling en daarom wordt er voorgesteld om een maatschappelijke bezoekersvergunning voor 2024 te introduceren.

Deze digitale bezoekersvergunning heeft dezelfde kenmerken als de bewonersvergunning maar heeft meer uren per jaar, 1.500 uur in plaats van 600. De vergunning kan alleen aangevraagd worden door ANBI-instellingen en maatschappelijke organisaties. 

Ook wordt voorgesteld om geen straatvergunning meer te verstrekken voor nieuwe adressen gelegen in de binnenstad en wordt daarmee het aantal adressen per 1 mei 2024 “bevroren”. Nieuwe adressen in de binnenstad komen na deze datum alleen nog in aanmerking voor garageabonnementen. Tenslotte wil de gemeente parkeren op eigen terrein bewerkstelligen door bewoners van wooncomplexen geen parkeervergunning af te geven.

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!