Alkmaar · 20 november 2023

Week tegen kindermishandeling

Van maandag 20 november t/m zondag 26 november 2023 vindt de Week tegen Kindermishandeling plaats. Het thema van deze editie is ‘Deel je zorgen. Je staat er niet alleen voor’.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. 

De Week tegen Kindermishandeling wordt mede georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Dit doet zij in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad voor de Kinderbescherming. 

Veilig Thuis Noord-Holland Noord organiseert in het kader van deze week een minisymposium op 28 november in Schagen voor professionals.

Meer weten? weektegenkindermishandeling2023@emma.nl en www.weektegenkindermishandeling.nl.

Veilig Thuis is er voor iedereen – kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen – die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuisorganisatie. Meer informatie: www.veiligthuis.nl.

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!