Alkmaar / Streekagenda · 20 februari 2024

Welk kinderboek is favoriet van de Kinderjury?

Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury 2024. Zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Lees jij t/m 9 april met ons mee? Dan kun je van 10 t/m 24 april stemmen op jouw favoriete boek in de Bibliotheek Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove.

De Kinderjury begint met de Leesweken. Van 7 februari t/m 9 april nodigen we alle kinderen van 6 t/m 12 jaar uit om boeken van de Tiplijst te lezen. Op de Tiplijst staan de 50 best verkochte en meest uitgeleende boeken van vorig jaar; 25 voor de leeftijdscategorie van 6 t/m 9 jaar en 25 voor de leeftijdscategorie van 10 t/m 12 jaar. Kijk voor de Tiplijst op www.kinderjury.nl en kom naar de Bibliotheek om zo veel mogelijk van deze boeken te lenen en te lezen. 

In de periode van 10 t/m 24 april kun je op een stemformulier aangeven welk boek jouw favoriet is. Dit stemformulier ligt vanaf 10 april voor je klaar in de Bibliotheek en kun je ook daar in de speciale Stembus doen. Stem je liever online? Ga dan naar www.kinderjury.nl. Als je stemt, maak je kans op jouw lengte in boeken. Leuk toch?

Op woensdag 15 mei wordt via www.kinderjury.nl de top 3 bekend gemaakt. Via die website kies je het boek dat volgens jou moet winnen. Tot slot wordt op vrijdag 24 mei via een livestream bekend gemaakt welk boek de winnaar is van de Kinderjury.

error: Content is protected !!