Egmond aan Zee / Streekagenda · 20 februari 2024

Boekenmarkt in PostaanZee

Als je binnenkom bij PostaanZee kan je eigenlijk niet om de boeken heen. Die eigen bibliotheek geniet een grote belangstelling. Veel mensen weten deze inmiddels te vinden. Het is een zeer vriendelijk systeem, je levert een boek in en kunt die weer omruilen voor een ander boek. “Een boek voor een boek”. Er wordt niets geregistreerd, je bepaalt zelf wanneer je het boek weer inlevert.

Maar PostaanZee is ook servicepunt van de Bibliotheek Kennemerwaard. Tijdens de openingstijden kun je er je reservering ophalen en/of geleende materialen terugbrengen. Voor eigen boeken waar je een bestemming voor zoekt houdt PostaanZee zich aanbevolen. Deze aanvoer zorgt ervoor dat de eigen bibliotheek gevuld blijft met mooie boeken. Boeken schenken eindeloos plezier. Als iedereen meedoet kunnen veel mensen genieten en verstoffen boeken niet achter in de kast.

Door de grote aanvoer van boeken is er de boekenmarkt ontstaan. Daar kunnen echte ‘pareltjes’ tussen zitten. Voor kunst- of studieboeken, maar ook kookboeken of boeken over landen en geschiedenis moet je in de boekenmarkt zijn.

Iedere 1e vrijdag van de maand is er een boekenmarkt in het achterste gedeelte van het voormalige postkantoor aan de Voorstraat. Alles staat op alfabetische volgorde. Ben je op zoek naar juist dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. Er is meer op voorraad dan er wordt aangeboden en de vrijwilligers zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee.

De eerstvolgende markt is vrijdag 1 maart van 13.30 tot 16.00 uur.
PostaanZee Voorstraat 82a Egmond aan Zee

error: Content is protected !!