Alkmaar / Cultuur · 26 augustus 2023

Wethouder houdt wijkenloting voor cultureel festival MOVE THE CITY

Wethouder houdt wijkenloting voor cultureel festival MOVE THE CITY

MOVE THE CITY is een splinternieuw festival van Karavaan, Theater de Vest, het Filmhuis, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, de Kunstuitleen en Artiance, centrum voor de Kunsten.

Tout cultureel Alkmaar bundelt haar krachten voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een zomerfestival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. In 2023: 15 t/m 17 september.

In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een cultureel festival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Welke wijken de komende jaren op de agenda staan wordt door wethouder Anjo van de Ven op 6 september besloten middels een ludieke loting in het AZ-stadion.

Met een knipoog naar de voetballotingen, legt de wethouder samen met Stichting Uit in Alkmaar de locatie van MOVE THE CITY voor de komende vijf jaar vast door het trekken van de – in de voetbalwereld bekende – balletjes. Wordt het Alkmaar Zuid, Overdie, Huiswaard, Vroonermeer, Alkmaar West, Daalmeer / Koedijk, Schermer, Graft / de Rijp, Oudorp of Alkmaar Centrum? De Mare loot niet mee, deze wijk is al uitgekozen om aankomende editie van 15 t/m 17 september het stralende middelpunt van het festival te zijn.

De wijkenloting vindt plaats op woensdag 6 september om 10:00 uur in het voetbalstadion van AZ. MOVE THE CITY is een gratis toegankelijk festival. Openingstijden en het volledige programma zijn te vinden op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Festivalhart en meetingpoint:
Voor brasserie De Mare
Europaboulevard 421a
1825 RN Alkmaar

Openingstijden MOVE THE CITY:
Vrijdag 15 september 20:00 – 23:00
Zaterdag 16 september 11:00 – 22:00
Zondag 17 september 13:00 – 16:00

MOVE THE CITY
Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811KC Alkmaar
info@movethecity.nl

Projectleider: Stella van Lieshout
Marketing & communicatie: Els Schipper

error: Content is protected !!