Alkmaar · 27 september 2024

Winnaars Geveltuinwedstrijd Animo bekend!

Winnaars Geveltuinwedstrijd Animo bekend!

De prijswinnaars van de Geveltuinwedstrijd 2024 werden afgelopen vrijdagmiddag 20 september in wijkcentrum Mare Nostrum blij verrast met een leuke prijs uitgereikt door geveltuinambassadeur Gerda Reus en wethouder Anjo van der Ven. Mevrouw van der Ven benadrukte in een kort voorwoordje het belang van vergroening in de wijken o.a. tegen hittestress door het veranderende klimaat en wat de gemeente daar ook aan bij kan dragen.

Zo kan er subsidie aangevraagd worden wanneer er minimaal 5 geveltuinen in een straat worden aangelegd. (zie www.alkmaar.nlwww.alkmaar.nl/duurzaam/). Ook benadrukte ze dat de gratis regentonnen en insektenhotels een groot succes waren. Gerda Reus vertelde enthousiast over de middag van de jurering van de geveltuinen en boomspiegels. Ze gaf het grote belang van een goede bodem aan en had om dit te symboliseren tuinaarde (het “zwarte goud”) in een pot meegenomen.

Op de bijgaande foto staan de winnaars samen met haar en de wethouder hieromheen. Ook vertelde ze dat geveltuiniers de aarde weer terug in de stad brengen. Hierna liet ze de tuinen van de winnaars zien aan de aanwezigen. Er kwamen twee winnaars uit Alkmaar (Schokkerhof en de Grensstraat) en 1 winnaar uit Stompetoren (de Dres). Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Stichting Animo (animo-alkmaar.nl) kijkt nu al weer uit naar de Geveltuintjeswedstrijd voor volgend jaar en hoopt nog meer mensen te enthousiasmeren om ook een geveltuin of boomspiegel aan te leggen!

error: Content is protected !!