Alkmaar · 11 oktober 2023

World Restart a Heart Day: aandacht voor reanimatie in Noordwest

World Restart a Heart Day: aandacht voor reanimatie in Noordwest

De Noordwest Ziekenhuisgroep doet dit jaar voor het eerst mee met de World Restart A Heart Day. Voor de hoofdingang van de locatie Alkmaar kan je je laten informeren over reanimeren en kan je zelf oefenen met het gebruiken van een AED.

Het belang van reanimatie

In Nederland is de ambulance bij een noodgeval of reanimatie vaak razendsnel ter plekke, echter hersenschade kan al ontstaan tussen de drie en vijf minuten na een circulatiestilstand. Met de Restart a Heart Day willen de reanimatieraden bewustwording creëren over het belang van snelle herkenning en het starten en verlenen van hulp bij een reanimatie. Iedereen die een reanimatie buiten het ziekenhuis ziet, zou moeten kunnen handelen en in staat zijn een aantal ‘eenvoudige’ levensreddende handelingen uit te voeren. Iets doen is altijd beter dan niets doen!

Door deze levensreddende handelingen direct te starten kunnen de overlevingskansen van mensen die buiten het ziekenhuis een circulatiestilstand krijgen, worden verdubbeld (tot zelfs verviervoudigd).

Leren reanimeren

Op maandag 16 oktober kun je tussen 9.00 en 17.00 uur uitleg krijgen over de basis reanimatie en kun je oefenen op een reanimatiepop en met een AED. Cardioloog Niels Wijkstra en Jaap van Heugten, reanimatiecoördinator bij Noordwest, zijn aanwezig voor uitleg. De stand staat in de hal bij de hoofdingang van locatie Alkmaar.

Locatie

Noordwest Ziekenhuisgroep (bij de hoofdingang)
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

error: Content is protected !!