Den Helder / Koedijk · 11 oktober 2023

Jongen (15) krijgt werkstraf vanwege vechtpartij na wedstrijd SV Koedijk

Een vijftienjarige jongen uit Den Helder is dinsdag tot een onvoorwaardelijke werkstraf van tachtig uur veroordeeld voor zijn rol bij de massale vechtpartij na een jeugdvoetbalwedstrijd op zaterdag 11 februari dit jaar tussen de JO15-2 van thuisclub FC Den Helder en Koedijk JO15-2.

Na de wedstrijd ontstond op het complex van FC Den Helder een vechtpartij. Spelers van beide teams gingen met elkaar op de vuist en ook omstanders zouden bij de vechtpartij betrokken zijn. Een veertienjarige speler van SV Koedijk werd daarbij tegen het hoofd geschopt en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hij liep een hersenschudding op. Ook een vijftigjarige man raakte gewond bij de knokpartij.

Op basis van beelden na de wedstrijd tegen Koedijk ontnam het bestuur van FC Den Helder twee leden het lidmaatschap. Na de ongeregeldheden werden er drie aangiften van mishandeling gedaan. In het onderzoek naar het gevecht had het Openbaar Ministerie (OM) eerst vier verdachten op de korrel. Wegens gebrek aan bewijs werd de zaak tegen drie van hen geseponeerd.

Openlijk geweld

De vijftienjarige Nieuwedieper moest zich dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar als enige voor de kinderrechter verantwoorden. Hem werd op voorhand verweten dat hij op 11 februari openlijk geweld heeft gepleegd op het terrein aan de Bremstraat in Den Helder, met lichamelijk letsel tot gevolg. Het slachtoffer hield er een hersenschudding en epileptische aanvallen aan over.

De officier van justitie vond openlijk geweld met enig letsel tot gevolg bewezen en eiste dinsdag tegen de vijftienjarige jongen een onvoorwaardelijke werkstraf van tachtig uur. De rechtbank volgde deze eis in het vonnis.

Ook moet de Helderse tiener het slachtoffer een schadevergoeding betalen, zo meldt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland. ,,Naast de werkstraf is de vordering van de benadeelde partij toegewezen tot een bedrag van €1500 (immateriële schade) en de verdachte is voor het overige (immateriële en materiële schade) niet-ontvankelijk verklaard.’’

Bron: NHD

error: Content is protected !!