Alkmaar · 25 mei 2024

Zeilen op het mooie Alkmaardermeer

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij!

De ARZV traint vanuit Akersloot met onder andere een team Splashes; de boot die je op de foto ziet. Splash is een eenheidsklasse voor 12-21 jarigen die Cwo 1 en 2 hebben. Heb je dat nog niet, denk dan eens aan een zeilkamp in de zomer vakantie of stap eerst in een Optimist.

De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind.

En wat zeggen zeilers zelf?:

“Het is gewoon een mooie sport. Je bent met de elementen, de wind het water bezig.”

“De kick die je ervan krijgt. Van dat je hard gaat.”

“De wind, het gevoel, de snelheid die je maakt op het water.”

“De natuur, het zilte. En ja, je vaart gewoon met de wind en dat is gewoon geweldig!”

Het Splashteam van de ARZV vaart ook wedstrijden.  Wedstrijden zijn er niet ieder weekend, zodat je zeilen ook goed met andere sporten kunt combineren.

Een wedstrijdweekend bestaat uit een zeilochtend en middag. Daar omheen is het leven op de wal ook een belevenis. Feesten, lekker kamperen met elkaar en vette avondprogramma’s, En om het af te toppen gaat de Splash regelmatig internationaal, zoals naar het Gardameer of naar de binnenzee van Morbihan.

Meer weten? Lees hier hoe dat nu is, voor het eerst naar een wedstrijd? Op de website van de landelijke Splashklasse lees je er meer over: https://www.splashklasse.nl/wedstrijden-eerst.php

Keertje kijken? Van harte welkom! Meld je aan door een mailtje te sturen aan: jeugdzeilen@arzv.nl Als je in een wetsuit komt kun je ook even meevaren.

Of kijk even deze TikTok voor een sfeerbeeld https://vm.tiktok.com/ZIJnVLshp/

error: Content is protected !!