Bergen / Cultuur · 22 september 2023

Appassionata geeft uniek concert in de Ruïnekerk!

Appassionata geeft, onder leiding van dirigent Karel Kok, op zondag 8 oktober een uniek concert voor koor, sopraan, piano en strijkorkest in de Ruïnekerk in Bergen. Van de Noorse componist Kim André Arnesen wordt het werk ‘The Wound in the Water’ uitgevoerd.

Medewerking wordt verleend door Sabine Kirsten uit Alkmaar die met haar prachtige sopraanstem dit stuk een extra dimensie geeft.

The Wound in the Water is een bijzonder actueel stuk dat sterk tot de verbeelding spreekt. Het water, de diepten van de oceanen, de waterwezens, ze spreken tot ons en willen beschermd worden en met liefde en zorg gedragen worden als een kind. Er klinkt hoop en verbondenheid in deze muziek. Hoop op bewustwording en liefde voor natuur en medemensen.

De componist heeft aan de klassieke technieken nieuwe elementen toegevoegd waardoor een bijzondere klankrijkdom is ontstaan. In die klankrijkdom resoneren koor, soliste en orkest met elkaar en komen de teksten krachtig tot uitdrukking, dan weer majestueus en dan weer intiem.

Voor iedere medewerkende en luisteraar kan de betekenis persoonlijk beleefd en geïnterpreteerd worden. De muziek is toegankelijk, fijn om te zingen, te spelen en aangenaam om te beluisteren. Bij aanvang van het concert zal de dirigent een inleiding geven.

Tijdens de uitvoering worden natuurbeelden vertoond met de teksten welke gezongen worden om zo de schoonheid van de muziek te ondersteunen.

De aanvang is 15.00 uur, einde 16.30 uur. De kerk is om 14.30 uur open voor publiek. De toegang bedraagt € 20,00, kinderen tot 16 jaar € 10,00. Er kan bij de ingang alleen contant betaald worden.

8 oktober, Ruïnekerk Bergen

Kaarten voor dit indrukwekkende concert zijn bij de ingang verkrijgbaar. Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@muziekpraktijkkarelkok.nl of telefonisch via nummer 06-51661564.

error: Content is protected !!