Alkmaar / Cultuur · 22 september 2023

Museumnacht komt weer naar Alkmaar

Na een eerste uitverkochte editie neemt Museumnacht Alkmaar op zaterdag 30 september de nacht weer over. Het evenement, dat plaatsvindt van 19:00 uur tot 00:00 uur, brengt een bruisende mix van kunst, muziek en entertainment naar Alkmaar. Met een diverse line-up van artiesten en een indrukwekkend scala aan deelnemende locaties belooft Museumnacht Alkmaar een nacht te worden om nooit te vergeten.

Dit jaar zullen de headliners Gladde Paling, Personal Trainer en CHARLOT met hun eigen en hedendaagse geluid het dak van HAL 25 af spelen. Maar ook de overige line- up stelt niet teleur en is te zien in toffe locaties als het Stedelijk Museum Alkmaar, De Grote Kerk, Grafisch Atelier, Kunstuitleen en het Biermuseum. De locaties bieden een gevarieerd aanbod aan kunstinstallaties, workshops, dans performances, singer-songwriters en zelfs de mogelijkheid om een tattoo te laten zetten. In De Grote Kerk wordt bovendien een silent disco georganiseerd waar je onder andere kan genieten van heerlijke hitjes of een goede techno set. Daarnaast kan je op deze unieke locatie je ogen de kost geven met audiovisuele kunst: Jaap Drupsteen en Aart Bergweff brengen live orgelmuziek ten gehore gemixt met melodieuze techno en on beat projecties. Iets wat nog nooit eerder vertoond is!

Aan de echte nachtbrakers is natuurlijk ook gedacht: voor degenen die de nacht in stijl willen afsluiten, is er dit jaar voor het eerst een afterparty in Podium Victorie. Verschillende DJ’s, waaronder Marcel Vogel & LYMA, zullen de dansvloer tot 04:00 uur ’s nachts vullen met opzwepende beats waarin je je kan laten meevoeren. Natuurlijk zal ook op de after de nodige kunst te bewonderen zijn.

Museumnacht Alkmaar werkt samen met toffe partners, waaronder SafeSpace Alkmaar, Noorderwind en Sorpresa by Silvie Konings. Deze organisaties gooien allemaal hun eigen sausje over de avond. Hierdoor kunnen we verzekeren dat Museumnacht Alkmaar een inclusief, divers en innovatief evenement wordt waar iedereen zich thuis voelt.

“Met Museumnacht Alkmaar willen we een unieke ervaring bieden aan iedereen die zich even wil verliezen in de nacht. Een nacht waarbij kunst en cultuur samenkomen met muziek en entertainment”,  aldus de organisatoren. “We zijn verheugd om dit jaar zulke geweldige artiesten en locaties te kunnen presenteren en we kijken ernaar uit om een onvergetelijke avond te creëren voor alle bezoekers.”

Museumnacht Alkmaar is toegankelijk voor alle leeftijden. De afterparty is daarentegen 18+. Tickets voor Museumnacht Alkmaar zijn verkrijgbaar via www.museumnacht-alkmaar.nl Check onze socials, @museumnacht.alkmaar, voor meer informatie over de line-up en het laatste nieuws. 

error: Content is protected !!