Bergen / Streekagenda · 3 mei 2024

11 en 12 mei Fairtrade Festival Bergen

Ter gelegenheid van haar 35 jarig bestaan organiseert de wereldwinkel Bergen in samenwerking met Cinebergen, Roots Market en de gemeente Bergen NH een Fairtrade Festival op 11 en 12 mei. Het thema van het festival is fairtrade en duurzaamheid.

Op 12 mei zal er rondom de Ruïnekerk een kleurrijke markt zijn, met bijzondere deelnemers en inspirerende producten. Er zijn biologische bloembollen, divers handwerk, ontwerpers & designers, schminken voor kinderen, een imker, vintage en nog veel meer leuke standhouders. Ook de Herenboeren Duinstreek zijn op de markt aanwezig.


De toegang tot de markt is gratis. Er zijn activiteiten voor kinderen en workshops waar u iets kunt leren. Vanaf 13.00 uur zijn op het podium verschillende optredens, met Braziliaanse samba en Senegalese percussie.

Als onderdeel van het Fairtrade Festival worden op zaterdag 11 mei bij Filmtheater Cinebergen in de Zwarte schuur aandacht voor de thema’s goede bodem en kernenergie.

Programma Filmtheater Cinebergen

10:45 uur: Onder het Maaiveld (met inleiding door Herenboeren)

Hoe gaan we verstandiger om met de natuur om ons heen en met onze bodem? Deze film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door zich te concentreren op de wereld om ons heen en die direct onder onze voeten. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuw e inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het
maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan. O.a . gefilmd bij Herenboeren Duinstreek Bergen.

!3:30 uur Nuclear Now (met nagesrpek met Jelle Oving, nuclear engineer NRG)

Daar de opwarming van de aarde door fossiele brandstoffen gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met de immer voortdurende kernangst en alle misinformatie die er nog steeds hangt rondom deze in feite schoonste, veiligste en snelste energiebron. Dat is althans de strekking van het betoog van regisseur Oliver Stone. Met uitzonderlijke toegan g tot de nucleaire industrie in Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten
onderzoekt hij de mogelijkheden van kernenergie. Is kernenergie onmisbaar voor ons voortbestaan en is het dé kans om de onvermijdelijke klimaatverandering te stoppen?

Kaartverkoop Filmtheater Cinebergen via www.cinebergen.nl

error: Content is protected !!