Broek op Langedijk / Streekagenda · 16 oktober 2024

Heerlijke Herfstdagen bij Museum BroekerVeiling

Heerlijke Herfstdagen bij Museum BroekerVeiling

De komende weken, van 19 oktober tot en met 3 november, is het weer een ware belevenis bij Museum BroekerVeiling met een keur aan speciale kinderactiviteiten naast het reguliere aanbod. Van het PROEFLAB tot creatief knutselen, van honing oogsten tot kaarsen vervaardigen – er staat elke dag wel iets unieks op het programma.

Breed aanbod herfstvakantie

Op het programma staan diverse vaste activiteiten zoals kaarsen maken op woensdagmiddag (23 en 30 oktober) en de knutselmiddag op donderdag 31 oktober. Daarbij kunnen jonge ontdekkers iedere dag hun hart ophalen tijdens een boeiende speurtocht door het museum, waarbij een lekkere verrassing wacht als ze de puzzel oplossen. Daarnaast zijn er diverse oudhollandse spelletjes en mag je met een schepnet een heuse slootexpeditie uitvoeren!

Het PROEFLAB opent iedere maandag en vrijdag van 21 oktober tot en met 1 november haar deuren voor aspirant-wetenschappers om te experimenteren met een spannend waterproefje, gekleed in een echte laboratoriumjas. Op dinsdag 22 en 29 oktober mag je ’s morgens meelopen met de tuinders en leer je wat er in deze periode allemaal moet gebeuren.

In het restaurant kunnen de kinderen op de dinsdagen en vrijdagen koekjes bakken die ze aan het eind uiteraard mee naar huis mogen nemen om op te eten.

Bijzonder deze keer is de bijenworkshop! Ga met onze imker op pad naar het bijenhuis en hij vertelt je alles over het belang van bijen. Op de dinsdag en donderdagen kun je vanaf 14.00 uur aansluiten. Op de laatste donderdag (31 oktober) kun je zelfs je eigen honing oogsten en in een klein potje meenemen naar huis!

Leve de Sloot
In de lighallen van het museum is de tentoonstelling ‘Leve de Sloot!’ nog tot begin november te bezoeken. Daarna maakt de tentoonstelling even plaats voor het Pakhuis van Sinterklaas. 

In deze tentoonstelling ontdek je hoe de sloot zich van onmisbare schakel in het dagelijks leven heeft ontwikkeld tot een plek die we opnieuw moeten leren waarderen. Leer hoe je de sloot kunt helpen herstellen en waarom dat belangrijk is. Het behoud van deze waterwegen is van belang voor ons milieu, onze biodiversiteit en zelfs ons welzijn. Want uiteindelijk, of we nu willen of niet, zitten we samen in hetzelfde schuitje.

Maandag ook geopend

Uiteraard kom je ook naar het museum voor de rondvaart en de demonstratieveiling waar je zelf kunt veilen! En met de audiotour neemt tuinder Arie je mee langs fascinerende locaties binnen en buiten het museum.

Tijdens de herfstvakantie is het museum ook op maandag geopend! Voor meer details over de activiteiten en openingstijden, bezoek onze website: www.broekerveiling.nl. Toegang tot het museum is gratis voor houders van de Museumkaart en VIP-KAART van de VriendenLoterij.

error: Content is protected !!