Castricum / Regio · 19 juli 2023

Dode zeehonden aangespoeld op strand Castricum

Op het strand van Castricum zijn twee dode zeehonden aangespoeld. Mogelijk is storm Poly de oorzaak hiervan.

De zeehonden zijn geborgen door medewerkers van Zeehondencentrum Pieterburen. Omdat de lichamen in staat van ontbinding zijn, heeft een extern bedrijf de zeehonden opgehaald en verwerkt. 

Volgens Emmy Venema van het zeehondencentrum spoelen een tijdje na veel storm op zee dode dieren aan zoals bruinvissen en ook zeehonden. Er is geen reden tot paniek, het is heel normaal.

Het Zeehondencentrum Pieterburen slaat alarm vanwege het grote aantal verstoorde zeehondenpups dat ze tot zo ver heeft moeten opvangen. 

Het centrum heeft dit seizoen in korte tijd 33 pups opgevangen, waarvan maar liefst in 10 gevallen acties van omstanders de directe aanleiding tot opvang waren. 

Het Zeehondencentrum wil iedereen erop wijzen dat het verboden is om zeehonden aan te raken, behalve door getrainde zeehondenwachters. Het is ook gevaarlijk. Een zeehond heeft zeer sterke beet.

Zie je een zeehond of pup in nood of denk je dat het dier dood is bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar) of mail naar: info@zeehondencentrum.nl.

Bron: NH Nieuws

error: Content is protected !!