Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest gaat dit weekend weer los

In het tweede weekend van juni barst het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest in Egmond aan den Hoef weer los! Twee dagen vol activiteiten voor jong en oud en voor elk wat wils. Dus, kom ook!

Zaterdag 8 juni: De Hoever Heerlijkheid
Het Slotkwartier is omgetoverd in een beleving van kunst, cultuur en historie: de Hoever Heerlijkheid. Om 11.00 start de ambachtenmarkt, oude beroepen komen tot leven en wees voorbereid op een ontmoeting met een kwakzalver, de namen van het Slot of de waarzegster.

Op verschillende plaatsen is er muziek, kun je lekker eten en is er vooral veel gezelligheid. Verder rijdt de paardentram z’n historische rondjes, zijn er kinderactiviteiten, rondleidingen, kunst en historie routes om te lopen en is er een re-enactment groep op de Slotruïne: hier beleef je Egmond aan den Hoef van eeuwen geleden! Om 17.00 is er een kunstveiling met inbreng van lokale kunstenaars en vanaf 18.00 een gezellig dorpsdiner. Meer weten,of inschrijven voor het Hoever Dorpsdiner? Ga naar de website van het Hoever Dorpsfeest.

Zondag 9 juni: de jaarmarkt
Zo’n 120 kramen slingeren door de oude kern van Egmond aan den Hoef. De diverse handelaren bieden vanaf 09.00 uur hun zeer gevarieerde waar aan en uiteraard zijn er ook leuke stalletjes waar je kunt eten en drinken. Maar dat is niet alles…

Er zijn kinderactiviteiten van o.a. de scouting en de re-enactment groep is ook nog aanwezig! Op de Hoever Oldtimer meeting zijn weer mooie klassieke pareltjes uit het verleden te bewonderen. Op het plein is er muziek met een gevarieerd programma voor jong en oud. De volledige line-up van het Podiumprogramma is te vinden op de website.

error: Content is protected !!