Egmond aan Zee / Streekagenda · 28 februari 2024

Ontmoetingscentrum PostaanZee viert Nationale Pannenkoekdag

EGMOD AAN ZEE – Vrijdag 8 maart 2024 zal Ontmoetingscentrum PostaanZee zich aansluiten bij de zeventiende editie van ‘Nationale Pannenkoekdag’, een hartverwarmend initiatief waarbij basisschoolleerlingen en bedrijven door heel Nederland pannenkoeken bakken voor ouderen in hun gemeenschap.””””””

Pannenkoeken, lekker!
Pannenkoeken, lekker! (Foto: (Stockfoto))

Op deze speciale dag hoeven bezoekers van PostaanZee geen spruitjes, andijvie of hutspot te eten; in plaats daarvan kunnen ze genieten van een feestelijke smulpartij met heerlijke pannenkoeken. Of het nu met jam, stroop, poedersuiker is, of een mix van alles – op ‘Pannenkoekdag’ bepaalt iedereen zijn eigen feestmaal.

Betrokkenheid

De ‘Nationale Pannenkoekdag’ is vooral bekend vanwege de betrokkenheid van basisscholen. Bij PostaanZee zijn het vooral de ondernemers die aangesloten zijn bij Stichting Doesgoed die bakken. Het is inmiddels een traditie dat aangesloten ondernemers aan de bak gaan voor ouderen. Dit jaar gaan ze voor een stapel van 5000 stuks. Voorgaande edities waren een groot succes. Iedereen wordt er blij van, zowel de bakkers als de pannenkoekeneters. (Tekst gaat door onder foto)


Pannenkoeken, lekker! – (Foto: aangeleverd)

Sinds 2007 is ‘Nationale Pannenkoekdag’ een gevestigde feestdag in Nederland en wordt het op de derde of vierde vrijdag van maart gevierd. Het initiatief is ontstaan dankzij de samenwerking tussen Koopmans en Tefal.

Informatie en aanmelden

PostaanZee nodigt iedereen uit om vanaf 12.00 uur deel te nemen aan dit gezellige evenement en samen te genieten van een smaakvolle dag vol pannenkoeken en samenzijn. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar geef wel even door of je een pannenkoek wilt mee-eten. Aanmelden bij PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN Egmond aan Zee, info@postaanzee.nl of 0725822310.

error: Content is protected !!