Heerhugowaard · 5 augustus 2023

Verkeersader bij station Heerhugowaard de rest van de zomer afgesloten

Verkeersader bij station Heerhugowaard de rest van de zomer afgesloten

Let op vanaf 7 augustus (aankomende maandag), is de Zuidtangent tussen Parelhof en Stationsplein vanwege werkzaamheden gesloten in beide richtingen. Woningen, bedrijven en winkels blijven bereikbaar.

Auto’s vanaf de Westerweg (N242) kunnen omrijden via de rechtsaf Stationsplein en W.M. Dudokweg naar Westtangent. Bestemmingsverkeer kan via de Umbriëllaan het Stationsplein aan de stationszijde bereiken. Op de Westtangent blijft één rijstrook per rijrichting beschikbaar.

Er blijft steeds een voet-fietspad aan een kant van de Zuidtangent open voor fietsers en wandelaars. Er wordt echter geadviseerd een alternatieve, veiligere route te nemen via de Stationsweg. Naar verwachting is het werk na de zomervakantie, in september klaar.

Dit project maakt deel uit van de herinrichting van het Stationskwartier. Het kruispunt Zuidtangent/Westtangent krijgt meer rijstroken en wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Zo kan verkeer beter doorrijden en is de omleiding goed geregeld tijdens de aanleg van de spoortunnel die start in de zomer van 2024.

Meer info: www.dijkenwaard.nl/stationskwartier

error: Content is protected !!