Heiloo · 8 augustus 2024

28-jarige J.M. uit Heiloo stond voor de rechtbank in Alkmaar wegens verkrachting

41-jarige man uit Den Helder veroordeeld voor bedreiging van Mark Rutte

De 28-jarige J.M. uit Heiloo stond voor de rechtbank in Alkmaar terecht voor verkrachting van een vrouw bij de GGZ in Heiloo op 26 december vorig jaar.

Tijdens de zitting gaf M. toe seksueel contact te hebben gehad met het slachtoffer, maar hij hield vol dat er sprake was van wederzijdse instemming. Toen de rechtbank hem vroeg waarop hij dit baseerde, kon hij geen overtuigend antwoord geven.

Het slachtoffer had een andere versie van de gebeurtenissen. Zij verklaarde dat M. haar eerder complimenteerde en vragen stelde over haar relatie, maar dat hij haar op tweede kerstdag onverwacht naar haar kamer volgde en zich begon uit te kleden, ondanks haar verzet.

Het Openbaar Ministerie benadrukte dat dit niet de eerste keer was dat M. over de grenzen van anderen ging, en stelde dat hij vanwege psychische problemen volledig ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten.

Er werd daarom een tbs-maatregel geëist. M.’s advocaat pleitte voor een mildere straf, gezien het gebrek aan bewijs voor verkrachting. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!