Noord-Holland · 22 juni 2024

Spiegelboom van de provincie tijdens Keti Koti

Spiegelboom van de provincie tijdens Keti Koti

De provincie Noord-Holland plaatst 1 juli opnieuw de Spiegelboom op het Museumplein in Amsterdam tijdens het Keti Koti Festival. Op deze dag herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij in Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Net als vorig jaar is de Spiegelboom een ontmoetingsplek voor iedereen, een plek voor reflectie en mooie gesprekken. Dit jaar vinden er ook mini-optredens bij de boom plaats. De Spiegelboom is daarmee een van de activiteiten die de provincie organiseert rondom het bespreekbaar maken van het slavernijverleden.

Met initiatieven zoals deze en de Keti Koti dialoogtafels wil de provincie racisme, discriminatie en vooroordelen bestrijden. De Spiegelboom draagt symbolen en stelt vragen om op het verleden, heden en de toekomst te reflecteren. Festivalbezoekers kunnen hun gedachten met elkaar delen en bespreken.

Muzikanten en verhalenvertellers geven hun persoonlijke invulling aan de betekenis van de Spiegelboom. De Spiegelboom staat op het Museumplein, naast de vijver en de Boni Tula Tent. Het programma is als volgt:

15.15 – 15.25 uur Winston Scholsberg. Een verhalerverteller en entertainer. Hij vertelt een kort verhaal over Anansi.

16.15 – 16.25 uur Pouriya Jaberi brengt met zijn percussie van de Daf een ode aan de Spiegelboom.

17.15 – 17.25 uur Vernon Chatlein speelt de tambú en brengt daarmee een uitgebreid kleurenpalet van klanken en ritmes tot leven.

18.15 – 18.25 uur Winston Brandon is maker, curator en verhalenverteller. Hij vertelt over de betekenis van bomen in de Afrikaanse cultuur.

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!