Noord-Holland · 24 januari 2024

Storm Isha: provinciale wegen Noord-Holland weer begaanbaar

Rijksweg weer toegankelijk voor verkeer

Storm Isha raasde afgelopen nacht en vanochtend over Noord-Holland en het Waddengebied. In de provincie werden zware windstoten van 75-80 km/uur gemeten, aan de kust oplopend tot 90 km/uur.

In heel Noord-Holland kwamen op verschillende plekken takken, verkeersborden en bouwmaterialen op de weg terecht. De provincie en gebiedsaannemers hebben extra personeel ingezet om de provinciale wegen, fietspaden en busbanen op te ruimen en weer bereikbaar én veilig te maken. Op dit moment zijn alle N-wegen in Noord-Holland (weer) begaanbaar. Toch moeten weggebruikers alert blijven. Takken kunnen alsnog naar beneden vallen.

Bomen op de weg

Het kan noodzakelijk zijn om provinciale wegen af te sluiten voor het verkeer vanwege de verkeersveiligheid of omdat de doorgang belemmerd wordt door een omgevallen boom. Zo werd de N245 in Schagen vannacht kort afgesloten door een omgewaaide boom op de weg. Daarnaast lag er een boom op de weg en het fietspad van de N248.

Ook zijn in de regio Alkmaar en omstreken enkele omgewaaide bomen van de weg gehaald, waaronder op de Herenweg (N511) tussen Egmond aan de Hoef en Bergen aan Zee en op de busbaan en het voetpad bij de Noordervaart (N243) in Stompetoren. Op de Westdijk (N244) lagen veel afgebroken takken op de weg.

Vaarwegen

Ook onze bruggen en sluizen worden momenteel bediend. Bij windkracht 8 of hoger worden bruggen en sluizen niet meer bediend. Kijk op www.vaarweginformatie.nl voor meer informatie over de bediening per brug of sluis.

error: Content is protected !!