Regio · 24 maart 2024

54 vrijwilligersorganisaties kloppen aan bij het ‘Betrekken bij Groen Fonds’

REGIO – Dit jaar klopten 54 vrijwilligersorganisaties aan bij het ‘Betrekken bij Groen Fonds’ met een projectidee. De provincie Noord-Holland kent met dit fonds in 2024 € 45.000 toe aan projecten.

De jury honoreerde in totaal 30 projecten, waarvan 16 volledig en 14 aanvragen kregen een deel van het aangevraagde bedrag toegekend. Groene vrijwilligers bruisen van ideeën om de biodiversiteit te bevorderen en Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving.

Dit jaar zijn meerdere projecten toegekend die het verborgen leven van nachtvlinders of vleermuizen zichtbaar willen maken. Ook voor het verbeteren van de biodiversiteit werd subsidie uitgekeerd, zoals het inzaaien of aanplanten van heemtuinen, het vergroenen van schoolpleinen of het biodiverser maken van voedselbossen. Bovendien scoorde gereedschap voor het onderhoud van landschapselementen dit jaar hoog. Zonder goed en veilig gereedschap is er geen groen vrijwilligerswerk mogelijk.

De jury is onder de indruk van de enorme inzet en het enthousiasme waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd een bijdrage leveren aan groen en natuur in de provincie Noord-Holland. Meer lezen? Bekijk www.landschapnoordholland.nl/bbgfonds hier is ook de volledige uitslag in te zien.

Foto: Vrijwilligers Kunstkonfrontatie vlechten wilgenmanden

error: Content is protected !!