Regio · 20 september 2023

944 Burendag activiteiten in de regio

Er is veel behoefte aan verbondenheid in buurten, zo blijkt uit de 8.213 aanmeldingen voor Burendag dit jaar. Burendag vindt plaats op zaterdag 23 september met 944 activiteiten in de provincie Noord-Holland. Ook in de gemeente Alkmaar staan activiteiten gepland. 

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. 

Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.  Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. 

Voor Burendag is de laatste jaren veel animo, vertelt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds:”Burendag maakt het contact tussen mensen beter en verhoogt de betrokkenheid. Een simpel praatje kan er al voor zorgen dat je je meer thuis voelt in je eigen buurt.” 

“Zo voel je dat je ertoe doet. Dat is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Meedoen aan Burendag is daarom belangrijk. Het is zo veel meer dan één gezellige dag met je buren.”

Alle activiteiten zijn zichtbaar op de interactieve landkaart op www.burendag.nl. Daar vind je ook inspiratie, tips en draaiboeken om Burendag tot een groot succes te maken.

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!