Regio / Sport · 5 juli 2023

Hannie (69) sport elke week met haar ‘matties’ in Uitgeest

Vijf jaar geleden wandelde en fietste ze nog dagelijks met haar man, maar na zijn overlijden raakte deze gewoonte in het slop. Tot Hannie (69) een advertentie van Sport-Z in de krant voorbij zag komen voor Uitgeest Ontmoet. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mezelf aangemeld, ik moest toch een keer die drempel over.”

Toen ze in 2015 gezamenlijk met pensioen gingen om samen van de toekomst te genieten, wisten ze nog niet dat ‘samen’ niet erg lang meer zou duren. Hannie mist nog altijd haar maatje, maar heeft er inmiddels ‘matties’ voor teruggekregen bij Uitgeest Ontmoet. “Mijn kleinzoon moest wel eerst even uitleggen wat het betekende, maar gekscherend wijst hij me er elke week op dat ik weer met mijn matties ga sporten,” vertelt Hannie. “Het is fijn om weer ergens bij te horen, om onder de mensen te zijn en je welkom te voelen.”

Ontmoeten

De grootste motivatie van Hannie om mee te doen aan Uitgeest Ontmoet, was dat ze nieuwe mensen wilde leren kennen. “De activiteiten in het buurthuis spraken me minder aan, maar het ‘sport en spel’ wat hier gepromoot werd trok wel mijn aandacht. Door samen te bewegen leer je elkaar makkelijker kennen, bovendien helpt het je om je hoofd leeg te maken.” Aanvankelijk dacht Hannie zich te hebben aangemeld voor een 60+ groep, “maar dat bleek helemaal niet het geval. De groepssamenstelling is juist heel divers, er zijn ook veel jonge mensen die hier aan meedoen.”

Meteen enthousiast

Vanaf de eerste les was Hannie enthousiast. “Ik vond het meteen helemaal leuk. Lekker met elkaar bezig zijn. We staan niet aan gewichten te trekken maar doen elke keer wat anders en de coaches van Sport-Z houden echt rekening met wat je kan. Zo spelen we de ene week paaltjes voetbal en sta ik de week erna zakjes in een emmer te gooien. Het hoeft niet van hoog niveau te zijn, ze houden rekening met wat je kan.” Maar niet alleen het bewegen is belangrijk. “Na afloop drinken we samen altijd een kopje koffie en komen de verhalen los. Je kan hier je ei even kwijt en we bieden een luisterend oor. Echt iedereen voelt zich welkom in deze groep.”

Positieve begeleiding
Het enthousiasme van de groep valt en staat met de positieve begeleiding van de coaches. “Woensdag ochtend rond 8 uur krijgen we al een berichtje van Sander in de groepsapp om ons te attenderen op de les die om 11 uur start. Ben je er niet dan neemt hij altijd even persoonlijk contact op. Het is fijn dat iemand zoveel positiviteit en betrokkenheid uitstraalt.” Daarnaast assisteert Bart bij de lessen. “Bart brengt zijn eigen levensverhaal mee. Als je meekrijgt hoe waanzinnig veel doorzettingsvermogen hij heeft getoond en nog steeds toont, dan wil je zelf ook de schouders eronder zetten. Hij is een voorbeeld voor de groep.”

Beweegaanbod Uitgeest Ontmoet
Elke woensdag van 11.00-12.00 uur kan je meedoen aan Uitgeest Ontmoet op de velden van MHCU Uitgeest (De Koog, van Niesvenstraat 16). Iedereen die graag zijn of haar netwerk willen vergroten en nieuwe mensen wil ontmoeten kan gratis aansluiten. Meer informatie is te vinden op www.sport-z.org/UitgeestOntmoet, of neem contact op met Sander Kager, via s.kager@sport-z.org of 06-38326768.

error: Content is protected !!