Algemeen · 17 augustus 2024

Reacties na kinderverbod bij restaurant ‘Adult only’ kan lonen

Reacties na kinderverbod bij restaurant 'Adult only' kan lonen

Slechte reviews met één ster, topreviews met vijf sterren

Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle krijgt online veel te verwerken, nu het publiek weet dat peuters en baby’s na half 6 niet welkom zijn in de zaak. Hun verhaal werd volgens de eigenaar meer dan anderhalf miljoen keer gelezen.

Adult only in horeca
Hoewel er nogal wat negativiteit loskomt na het artikel in PZC, maakt de casus tegelijkertijd duidelijk dat er óók een grote markt is voor adult only-horeca. Het merendeel van de mensen die op Google recensies achterlaat, is blij met de keuze van restaurantuitbaters Jac en Mariska Uytdewilligen. Op sociale media is er ook heel veel bijval voor de ondernemers.

Het AD peilde vervolgens de stemming bij het stel, net als De Telegraaf. Die pakt een week later groots uit met het verhaal, onder de kop: ‘Massale steun uit horeca voor kinderverbod bij restaurant.’

Even terug naar waar het nu precies omgaat. Bij de entree van het Zeeuwse restaurant staat een bord met daarop de tekst: ‘Aankomst met baby’s en peuters tot uiterlijk 17.30 uur.’ Ondernemers Jac en Mariska Uytdewilligen, die de zaak al vijftien jaar runnen, vonden dat ze vorig jaar móesten ingrijpen. ‘We hadden het gevoel dat we geen baas meer waren in eigen huis’, zeiden ze tegen de krant.

‘We komen voor onze mening uit’
Online laat het team achter Mossels & Meer weten nog altijd achter hun besluit te staan. ‘Wij respecteren ieders mening, we hebben allemaal het voorrecht te leven in een land waarin we voor onze mening mogen uitkomen én mogen uitten. Maar vanaf de drempel van ons bedrijf is ónze visie toch echt maatgevend!’

Ook internationaal maken de keuzes voor adult only-horeca de tongen los. Zo ging dit terrasbord volledig viral en ontketende een restaurant in de Verenigde Staten een flinke discussie door een minimumleeftijdsgrens van dertig jaar in te stellen.

Bron: www.missethoreca.nl

error: Content is protected !!