Alkmaar / Natuur · 2 september 2023

15 september Nachtvlindersafari bij Hortus Alkmaar

15 september Nachtvlindersafari bij Hortus Alkmaar

Wat is er nu spannender dan ’s avonds nachtvlinders zoeken? Maak het mee bij Hortus Alkmaar op vrijdagavond 15 september van 21.30 tot ongeveer 00.00 uur. Maximaal 40 volwassenen en kinderen kunnen dan genieten van een spannende Nachtvlindersafari. Zorg dat je er vroeg bij bent, want het aantal bezoekers is dus beperkt.

Vlinders ontdekken
Wat ga je doen? Bij aankomst geeft nachtvlinderexpert John van Roosmalen een korte inleiding over nachtvlinders. Daarna ga je zelf met een groepje de tuin in. Op verschillende plaatsen in de tuin zijn lakens neergezet. De felle lampen die daarop schijnen, trekken nachtvlinders aan. Die gaan dan lekker even rusten op het laken. Bij ieder laken staat een deskundige die vertelt welke vlinder het is en wat de wetenswaardigheden zijn. Als je op één plek bent geweest, loop je door naar de volgende. Wist je trouwens dat er meer nachtvlinders zijn dan dagvlinders?

Nog even dit. Als het hard waait, of regent gaat het niet door. Dan vliegen de vlinders niet en dan is er niets te zien.

Datum: vrijdag 15 september
Tijd: 21.30 – 00.00 uur (einde is bij benadering)
Kosten: € 10,50 p.p. incl. entree van de tuin, voor vrienden van Hortus Alkmaar alleen € 4,50 voor de Nachtvlindersafari.
Informatie: www.hortusalkmaar,nl of info@hortusalkmaar.nl
Aanmelden: communicatie@hortusalkmaar.nl

error: Content is protected !!