Alkmaar / Sport · 28 september 2023

Alkmaar bereidt zich voor op komst Poolse voetbalsupporters Legia Warschau

Alkmaar bereidt zich voor op komst Poolse voetbalsupporters Legia Warschau

De gemeente Alkmaar treft voorbereidingen voor de wedstrijd AZ-Legia Warschau van donderdag 5 oktober. Dan speelt AZ om 21.00 uur de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Europa Conference League.

Tijdens deze wedstrijd zijn in de gehele binnenstad de voorbereidingen om 450 jaar Alkmaar Ontzet te vieren in volle gang. Tevens hebben de supporters van Legia Warschau een dusdanig profiel waardoor de wedstrijd door de voetbaldriehoek als risicowedstrijd is aangemerkt. Er is die dag een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden van de politie actief en ook neemt AZ de nodige veiligheidsmaatregelen in en om het stadion.

Om de Poolse supporters gereguleerd naar het stadion te kunnen laten reizen, wordt er ingezet op een zogenaamd omwisselpunt buiten Alkmaar. Dit houdt in dat de Poolse supporters op een vooraf aangegeven locatie en tijdstip hun kaartje voor de wedstrijd ontvangen en vanaf die locatie rechtstreeks naar het stadion worden gebracht. Verder worden de nodige maatregelen genomen om een confrontatie tussen supporters in de stad en in het stadion te voorkomen.

Bron: Mediapartner Beat FM

error: Content is protected !!