Noord-Holland · 28 september 2023

Stoptober: 28 dagen niet roken

Stoptober: 28 dagen niet roken

In Noord-Holland Noord rookt nog altijd zo’n 15,2% van de inwoners van 18 jaar en ouder. Onder scholieren en jongvolwassenen neemt de populariteit van roken mede door e-sigaretten (vapen) zelfs toe. 

En dat terwijl roken nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland is. Met de landelijke campagne Stoptober die zondag 1 oktober start wordt hier iets tegen gedaan.

In Noord-Holland-Noord doen zorg- en preventieprofessionals van Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland (HONK), Leefstijlcentrum Groups for Balance, Brijder Preventie en GGD Hollands Noorden via een video een oproep aan alle inwoners om per 1 oktober voorgoed te stoppen met roken.

Stoptober is dé stoppen-met-roken-reis die aanmoedigt 28 dagen niet te roken in oktober. ‘Sociale steun is belangrijk wanneer je wilt stoppen met roken.

Stoptober werkt omdat je het samen doet. De verwachting is dat ook dit jaar, de tiende editie van Stoptober, weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. 

Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven via de website https://stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden. Hier kunnen mensen ook de podcastserie De Stopcast luisteren. 

In de postcast vertellen bekende ambassadeurs over hun ervaringen en long- en verslavingsartsen informatie delen over stoppen. De podcast is ook te beluisteren via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

Net als voorgaande jaren biedt Stoptober bedrijven en organisaties in Noord-Holland-Noord ook een speciaal aanbod om stoppen met roken bij medewerkers onder de aandacht te brengen. 

Lokale en regionale bedrijven die hun personeel willen aanmoedigen, kunnen meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen op https://stoptober.nl/voor-bedrijven.

De promotie video is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=Qo5wE1YsPAo&t=3s

error: Content is protected !!