Alkmaar / Sport · 4 juni 2024

Alkmaarse Kim Visser zwemt naar de Special Olympics

De 23-jarige Kim Visser uit Alkmaar, die ondanks Downsyndroom en meerdere heupoperaties haar A- en B-diploma’s heeft behaald, traint nu voor de Special Olympics in juni in Tilburg.

Kim begon op jonge leeftijd met zwemmen en behaalde haar A-diploma op 11-jarige leeftijd. Na twee heupoperaties op 13- en 14-jarige leeftijd, behaalde ze op 15-jarige leeftijd haar B-diploma. Ze traint nu bij zwemvereniging DAW in Alkmaar onder leiding van Valanee Zonneveld-Moodley.

Haar favoriete slagen zijn schoolslag en borstcrawl, en haar passie voor zwemmen heeft haar naar het wedstrijdzwemmen geleid. Dit jaar komt een droom uit: deelname aan de Special Olympics in Tilburg. Dit evenement biedt sporters met een verstandelijke beperking de kans om hun talenten te tonen en te strijden op een groot podium. Kim bereidt zich goed voor en hoopt op een succesvolle deelname.

De steun van haar familie, vrienden en trainers Valanee en Dennis Dingerdis van Hattrick Zorg is cruciaal in haar sportieve reis. Valanee Zonneveld-Moodley zegt: “Kim heeft een enorme wilskracht en passie voor zwemmen. We zijn allemaal ontzettend trots op haar.”

Kim zelf kijkt vol verwachting uit naar de wedstrijden: “Ik kan niet wachten om mee te doen aan de Special Olympics. Ik kijk er enorm naar uit en heb er heel veel zin in.”

Met haar vastberadenheid en positieve instelling is Kim een voorbeeld voor de gemeenschap in Alkmaar en daarbuiten. Haar verhaal benadrukt de kracht van sport en doorzettingsvermogen.

error: Content is protected !!